(+30) 26610 61 074 – (+30) 694 439 7235

Κάβος, Κέρκυρα

Η Κέρκυρα

Η Κέρκυρα δεν πήρε τυχαία το όνομα «το Σμαραγδένιο Νησί». Το πρασινότερο όλων των ελληνικών νησιών, η φυσική ομορφιά της Κέρκυρας βρίσκεται κρυμμένη κάτω από έναν μανδύα σμαραγδένιου πρασίνου, με τις ορεινές κορυφογραμμές να χάνονται μέσα στα πιο γαλάζια των γαλάζιων νερών.

Κομψή αρχιτεκτονική, ηλιόλουστες παραλίες, μαγευτική νυχτερινή ζωή και φίνα κουζίνα, όλα αυτά συμβάλλουν στο να ελκύσουν επισκέπτες απ” όλον τον κόσμο. Με ένα καλωσόρισμα θερμό όσο και ο ήλιος, η ξακουστή φήμη των Ελλήνων για τη μοναδική φιλοξενία τους, κάνει κάθε επισκέπτη, νέώτερο ή ηλικιωμένο, να νιώσει καλύτερα κι από το σπίτι του.

Το νησί έχει να προσφέρει κάτι στον καθένα. Η ίδια η πόλη της Κέρκυρας είναι ένας συνδυασμός παλαιού και νέου που συνυπάρχουν παράλληλα σε τέλεια αρμονία.

Η Κέρκυρα φημίζεται για τη μουσική της παράδοση, από τις «καντάδες» μέχρι την περίφημη «Φιλαρμονική», η οποία συνοδεύει τη λιτανεία του Επιταφίου τη Μεγάλη Παρασκευή. Το πρωινό του Μεγάλου Σαββάτου, η κερκυραϊκή παράδοση θέλει τους κατοίκους της Παλιάς πόλης να ρίχνουν στάμνες με νερό από τα μπαλκόνια γεγονός που συμβολίζει την «πρώτη ανάσταση» του Χριστού. Η πόλη είναι γνωστή και για το Καρναβάλι της, που συνοδεύεται από παρελάσεις με παραδοσιακές στολές. Τέλος, η Κερκυραϊκή κουζίνα φημίζεται για την «παστιτσάδα», το «σοφρίτο», το «μπουρδέτο», τις «μάντολες» και το «παστέλι». Ανάμεσα στα προϊόντα τοπικής παραγωγής είναι το περγαμόντο (για γλυκά κουταλιού και λικέρ), η γραβιέρα και το βούτυρο Κέρκυρας, το λάδι ελιάς και η ρίγανη.

Πρόσβαση

Βρισκόμαστε 300 μέτρα από το κέντρο του Κάβου και 45 χιλιόμετρα από την Πόλη της Κέρκυρας και το Αεροδρόμιο.
Πιο εύκολη η πρόσβαση είναι από το Λιμάνι της Λευκίμμης το οποίο βρίσκεται 4 χιλιόμετρα μακριά.
Ο Κάβος είναι διάσημος για την νυχτερινή ζωή που προσφέρει στη νεολαία, αλλά προσφέρεται εξίσου για οικογενειακές διακοπές
εφόσον συνδυάζει όμορφες ταβέρνες και εστιατόρια με άλλου είδους δραστηριότητες.

Loading...